VN: “Palestijnse citaten van Secretaris-Generaal zijn verzonnen”

VN secretaris-generaal Guterres bij zij bezoek aan Ramallah vorige week (foto: Flash 90)

De VN heeft verklaard dat de beweringen die door het officiële Palestijnse persbureau WAFA vorige week zijn gedaan – over het bezoek van de secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres – gelogen zijn.

Het persbureau beweerde onder andere dat Guterres gezegd zou hebben: “Wij begrijpen het lijden van de Palestijnse gevangenen. We zullen samenwerken met de relevante partijen om een einde te maken aan hun lijden.” Maar Antonio Guterres heeft niet gezegd dat hij veroordeelde Palestijnse terroristen vrij wil krijgen, hoe graag de Palestijnse leiders dat ook willen.

Verder stelden de Palestijnse media het voor alsof de secretaris-generaal graag een ontmoeting wilde hebben met familieleden van Palestijnse terroristen die hun straf uitzitten in een Israëlische gevangenis.
Ook dat blijkt niet waar. Een ontmoeting stond niet op het programma, maar werd door de Palestijnse Autoriteit onaangekondigd en met een vals voorwendsel geforceerd.

Vandaar dat de VN zich genoodzaakt voelde om in een statement aan de Times of Israel te verklaren dat:

“Alle [door de Palestijnen] aan de secretaris-generaal toegeschreven citaten zijn verzonnen.”

Advertentie

Hopelijk dient dit als waarschuwing om Palestijnse beweringen altijd zeer grondig te verifiëren. Deze leugens werden ingegeven omdat de internationale druk op de Palestijnen steeds verder wordt opgevoerd om de mega-salarissen aan Palestijnen die terreurdaden hebben gepleegd te staken. Inmiddels gaat de helft van de directe buitenlandse hulp aan de Palestijnen daar al naar toe.

Het dringt tot de wereld door dat er nooit vrede kan komen zolang één partij het geweld op de andere partij aanmoedigt en royaal beloont.

In de VS wordt vrijwel zeker wetgeving op dat gebied aangenomen. Het betreft de zogenoemde Taylor Force wet, genoemd naar een Amerikaanse toerist die in 2016 in Tel Aviv werd vermoord. De terrorist kwam ook om, maar zijn Palestijnse familie wordt maandelijks financieel beloond voor ‘zijn fantastische heldendaad’. De nieuwe wet houdt in dat alle Amerikaanse hulp aan de Palestijnen zal stoppen als de absurde beloningen aan Palestijnse terroristen en hun families niet worden beëindigd.

(bron: Likud.nl)