Elektrische deelsteps van Bird na Tel Aviv nu ook in Antwerpen

Vandaag wordt Bird, wereldwijd het meest verspreide systeem voor elektrische deelsteps, gelanceerd in Antwerpen. Bird is een betaalbare en milieuvriendelijke vervoersoplossing die het aantal korte autoritten in de stad doet verlagen. Voortaan kunnen inwoners, pendelaars en toeristen dankzij de Bird app gemakkelijk een elektrische step vinden, reserveren en gebruiken.

De steps zijn beschikbaar tussen 7 en 21 uur. Zoals het een verantwoord ondernemer betaamt, zorgt Bird ervoor dat alle steps na 21u van de straat worden gehaald.

Antwerpen is na Parijs, Brussel en Wenen de vierde Europese stad waar Bird gelanceerd werd. Het initiatief werd in beide steden warm onthaald. Bird komt immers tegemoet aan het probleem van ‘de laatste kilometer’ op momenten dat de afstand te kort is om voordeel te halen uit het gebruik van het openbaar vervoer en te lang om te voet af te leggen. Dit soort afstanden wordt in de praktijk nog vaak overbrugd met de auto waardoor het verkeer in de stad dichtslibt en de concentratie van uitlaatgassen toeneemt. Bird is een milieuvriendelijk alternatief voor deze autoritten.

Advertentie

Veiligheid is voor Bird een topprioriteit. Daarom werden een aantal maatregelen en initiatieven genomen om ervoor te zorgen dat Bird een positieve aanvulling blijft op de transportmix. De minimumleeftijd om met een Bird te rijden is 18.

Jonatan de Boer, Managing Director Bird Benelux (derde van links) verwelkomt mobiliteitsschepen Koen Kennis (rechts) als allereerste Bird-rijder in Antwerpen.

Hoe werkt het?

  • Download de Bird app op uw smartphone en maak een account aan
  • Open de app en vind de dichtstbijzijnde Bird-step
  • Scan de code op het stuur om de Bird te ontgrendelen en vertrek
  • Geniet van uw rit
  • Zodra u uw bestemming heeft bereikt, laat de step dan achter op een verantwoorde plek (versper geen voetpad of een ander openbare plaats) en beëindig uw rit in de app.

Bird biedt nieuwe gebruikers een ritkorting van €5 aan wanneer ze in het betaalgedeelte van de app “BIRDANTWERPEN” invullen.

TEL AVIV

In Tel Aviv is Bird ook aanwezig, en dat sinds deze zomer: