Enquete antisemitisme, doe mee! Uw medewerking is nodig

Het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA) start haar derde enquête in 13 EU-lidstaten, waaronder België, om onderzoek te doen naar de ervaringen van antisemitisme en het leven van personen die zichzelf als Joods identificeren. Het is essentieel dat zoveel mensen deelnemen!

De enquête is open voor iedereen van 16 jaar en ouder. Uw mening is belangrijk want met uw input kan de Europese Unie haar beleid gericht voeren ter bestrijding van antisemitisme. Het onderzoek zal ook nationale regeringen en Joodse gemeenschappen aanmoedigen om hetzelfde te doen.

Het is daarom essentieel dat zoveel mogelijk Joodse mensen deelnemen aan deze enquête en hun ervaringen delen. Door de enquête in te vullen kunt u uw mening geven en echt invloed hebben op de manier waarop antisemitisme wordt aangepakt – zowel op Europees niveau als in uw land.

De enquête is open tot 7 Juni 2023 op volgende website en neemt een klein half uur in beslag: www.eujews.eu

Advertentie

 

Extra informatie

De enquête zal Joden in 13 Europese landen vragen naar hun perceptie van en ervaringen met antisemitisme, en met het Joods zijn waar zij wonen. De betrokken landen zijn Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Nederland, Polen, Roemenië, Spanje en Zweden.

De enquête staat open voor personen die zichzelf als jood identificeren, ten minste 16 jaar oud zijn en momenteel in de onderzochte landen wonen. De enquête loopt vanaf 25 januari en is toegankelijk op https://www.eujews.eu.

FRA hield twee soortgelijke enquêtes in 2012 en 2018. Elk daarvan leverde gedetailleerde inzichten op in het hedendaagse antisemitisme in de EU.

De bevindingen voedden het overheidsbeleid van de EU, de lidstaten en maatschappelijke organisaties die zich inzetten om antisemitisme aan te pakken en te beëindigen. De in 2018 verzamelde gegevens hebben bijvoorbeeld bijgedragen aan de EU-strategie voor de bestrijding van antisemitisme en de bevordering van het joodse leven (2021-2030).

De resultaten van deze derde enquête komen eind 2023 naar buiten.
Meer info: https://fra.europa.eu/en/news/2023/major-eu-survey-antisemitism-and-jewish-life-launched

Advertentie