Garagist die Joden weerde moet logo’s Audi en Volkswagen verwijderen

Ludo Eyckmans, de garagist uit Stabroek die recentelijk bekend maakte geen Joodse klanten meer te zullen ontvangen, krijgt nu – naast een klacht voor antisemitisme – ook de dwingende vraag van de Volkswagen groep om meteen te stoppen met de communicatie van de logo’s van die bedrijven. Het hoofdkwartier van Volkswagen in Duitsland verwerpt de schandalige demarche van de garagist in een reactie aan Joods Actueel.

Guido Joris

klik voor groter beeld

De perswoordvoerder van Volkswagen Duitsland zei tegen onze redactie het volgende:

“Volkswagen Duitsland maar ook de Belgische importeur, d’Ieteren, hebben geen enkele zakelijke relatie met deze man. Ons bedrijf distantieert zich uitdrukkelijk van elke vorm van discriminatie op grond van etniciteit, nationaliteit, wereldbeschouwing, religie, geslacht,  leeftijd, politieke overtuiging of sociale afkomst”.

Advertentie

Jean-Marc Ponteville van D’Ieteren Automotive liet ons daarop ook weten: “de garagist te contacteren met de vraag om het onwettig gebruik van de officiële logo’s van onze merken te staken”.

Garagist ontkent

De garagist verweert zich door te stellen dat de bewuste e-mail niet van hem was. Dat is natuurlijk een fabel aangezien het bericht verstuurd werd vanuit zijn eigen e-mailadres (hij heeft geen klacht wegens hacking ingediend). Verder staan zijn persoonlijke gegevens vermeld evenals zijn gsm-nummer. En tot slot staat er ook privé informatie in zoals over een eerder job die hij uitvoerde voor een bedrijf in Antwerpen, informatie die een buitenstaander niet kent natuurlijk.

Beter naar de erkende garagist

Of de man ooit een Joodse klant heeft gezien in Stabroek valt te betwijfelen. Eén  ding is zeker, ook niet Joodse klanten doen er goed aan om hun wagen bij een erkende verdeler te laten onderhouden of aan te kopen.