Solidariteitsavond met Israël in de Antwerpse singel

img_5846_bewerkt-1Christenen voor Israel en B’nai B’rith Antwerpen organiseerden een mooie avond van solidariteit met de Joodse staat. Voor een publiek van zo’n 1000 man gaf het zangkoor van Tsahal een opmerkelijke vertoning en nam Marc Eyskens het woord.  In de volgende editie van Joods Actueel verschijnt trouwens een opmerkelijk interview met Marc Eyskens.

Hieronder een fragment uit de toespraak van de Minister van Staat die wijst op de noodzaak van een objectievere berichtgeving in onze media.

In het volgend nummer van Joods Actueel leest u een uitgebreid interview met Marc Eyskens.

Een Joods Actueel medewerker:

Advertentie

Fantastische event. Vooral dat er een paar marokkaanse vrienden meegegaan zijn en die ook uit volle borst Hava Naguila meezongen. Rachids jonge dochter, Fatima, sprong ook met de joodse meisjes op het podium en danste mee met de soldaten van tzahal. Daarna kocht hij nog een wijntje van de Golan dat hem werd aangeraden door zijn vroegere joodse buren uit Fez. Zijn broer, Ahmed, was zeer verwonderd dat in tegenstelling tot de vergaderingen opgezet door de NGO’s of de federatie van marokkaanse verenigingen er hier geen enkel woord van haat werd geuit; alleen maar oproepen to vrede. Rudi

Foto’s: Rony Boonen

Voor wie er niet bij was en toch een idee wil hebben van de avond, hierbij een Youtube clipje van een gelijkaardige avond vorig jaar in Nederland.