Belga vergeet belangrijke details in verhaal over Israëlische moord op Abu Jihad

37 burgers kwamen om bij de aanslag
37 burgers kwamen om bij de aanslag

“Israël heeft voor het eerst toegegeven dat de Joodse staat verantwoordelijk is voor de moord, in 1988 in Tunis, op Abu Jihad, het nummer twee van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde uittreksels van een vrijdag in de Israëlische krant Yediot Aharonot verschijnend artikel.”

Zo begint het artikel van persbureau Belga op verschillende websites (o.a. hier)

“de moordpartij werd uitgevoerd door 26 commando’s van de elite-eenheid van het Israelische leger, die op dat moment onder het bevel stond van Moshe Yaalon,” vervolgt het bericht.

Abu Jihad
Terrorist Abu Jihad

Maar Belga minimaliseert in het bericht de rol van Abu Jihad door te stellen “Jihad was één van de in het buitenland verblijvende leiders van die Palestijnse volksopstand.” Alsof het hier om een doetje gaat.

Niets is minder waar, Abu jIhad was de opdrachtgever en bedenker van de bomaanslag op een bus in 1978 waarbij 38 burgers op weg naar Tel Aviv om het leven kwamen waaronder ook vrouwen en kinderen.

Advertentie

Joods Actueel heeft een bericht gestuurd aan Belga met de mededeling: “Het ontbreken van deze vermelding is geen onbelangrijk gegeven. Zonder deze informatie geeft uw berichtgeving van 1 november voedsel aan antisemieten om Joden of Israëli’s te demoniseren. Wij nemen aan dat dit zeker niet de bedoeling is.”