Arabische drugbaron in pers voorgesteld als ‘Godfather of Israel’

Drug

Het Belgische FASTteam van de politie heeft Ibrahim Oter gearresteerd, in persberichten wordt hij als ‘de Godfather van Israël’ omschreven. Een merkwaardige naamkeuze omdat Oter, een Israëlische Arabier, deze naam nooit eerder droeg in de Belgische of Israëlische pers. Volgens persbureau Belga is dat echter de naam die de politie in haar berichtgeving gebruikte. Volksvertegenwoordiger Tanguy Veys (VB) heeft nu een vraag gesteld hierover aan de bevoegde minister, Joëlle Milquet.

Hieronder de vraag van Tanguy Veys:

“De toevoeging “The Godfather van Israël” lijkt vreemd voor een persbericht. Ibrahim is eerst en vooral geen Joodse voornaam, maar een Arabische en in persberichten wordt in dergelijke gevallen door de politiek-correcte pers veelal gesproken over “Arabier” of “Arabische Israëli ” en zelfs liefst van al over “Palestijn”… Nu wordt de indruk gewekt dat het om een Joodse crimineel zou gaan, wat zou doen vermoeden dat het met bepaalde bedoelingen gebeurt…

Op basis waarvan wordt gesproken van “The Godfather van Israël”? Wie is initiatiefnemer voor deze term en in welke mate staat de minister achter het gebruik van deze term? Waarom wordt niet veeleer gesproken van The Godfather van de Arabieren, de Arabische Israëli’s of de Palestijnen”?

Advertentie

Tweede Godfather van Israël?

Agnes Reis, de woordvoerder van de Federale Politie zei tegen Joods Actueel dat de man deze bijnaam droeg binnen zijn criminele organisatie en dat ook de Amerikaanse drugsbestrijdingsdiensten de bijnaam van de organisatie overnamen. Op de vraag van onze redactie of de Belgische echtgenote van de heer Ibrahim O. een dubbele nationaliteit heeft en zo ja welke kon politiewoordvoerder Reis niet antwoorden “in het belang van een lopende onderzoek”.

Dat er sprake is van de Godfather als het over Ibrahim gaat voor een kopstuk van een bende is niet vreemd maar de toevoeging “van Israël” lijkt wel zeer onwaarschijnlijk aldus een door ons geraadpleegde deskundige die laat weten dat al een andere crimineel uit de voormalige Sovjet-Unie de bedenkelijke eer geniet onder deze bijnaam door het leven te stappen.