Live explosies tijdens BBC radio uitzending [Beluister]

Vanwege de aanhoudende rakettenregen blijven alle scholen deze week gesloten (foto: Flash90)

Tijdens een live BBC radiouitzending vanuit Kiryat Malachi in Zuid-Israël gingen sirenes af en werden verschillende expolsies gehoord. De journaliste onderbrak haar interview om te gaan schuilen. Ondertussen bevestigde een BBC journalist vanuit Gaza dat hij verschillende raketten zag opstijgen vanuit dat gebied richting Israël.

Je kan het stuk beluisteren via deze link

Achtergrond: Aanhoudende rakettenterreur op Israëlische burgers
Hoewel Hamas regelmatig een staakt-het-vuren afkondigt, blijft het vanuit de Gazastrook raketten regenen op Israëlische burgerdoelen. Dit jaar alleen al bereikten ruim 13.00 projectielen Joodse burgers in Israël. Dat gebeurd vaak vroeg in de ochtend, als kinderen onderweg zijn naar school.

De Israëlische luchtmacht probeert daaraan een einde te maken door het uitschakelen van wapendepots en lanceerinstallaties. De Hamasterroristen gebruiken google maps om scholen en woonwijken te lokaliseren.  Voor de inwoners in het zuiden van Israël is dat een vreselijke situatie en er zijn in de stad Sderot niet minder dan 15.000 inwoners die aan het posttraumatisch stresssyndroom lijden.

Op Wikipedia staat een overzicht van  alle raketten en mortieren die vanuit Gaza op Israëlische steden en dorpen werden afgevuurd.

Advertentie

Dit weekeinde in het zuiden van Israël de ene raket na de andere

De trieste balans voor het  afgelopen weekeinde zag er voor deze bewoners in het zuiden van het land als volgt uit:
op vrijdag: 2 Kassamraketten,  zaterdag: 18 Kassamraketten, 27 Gradraketten en 22 mortiergranaten, zondagochtend: 1 Gradraket op Berseba (de raket sloeg in op een bushalte, kort daarop zou een schoolbus daar gestopt zijn om tientallen kinderen in te laten stappen) en 3 mortiergranaten, zondagmiddag: 2 Kassamraketten nabij de Sha’ar Hanegev , 3 Kassamraketten op Hof Ashkelon en 2 Gradraketten op het industriële gebied van Netivot.Zondagavond: 72 Kassamraketten, zondagnacht: 4 Gradraketten en 18 mortiergranaten.

Alle Joodse en Palestijnse moeders willen rustig bij hun kindjes slapen
De Israëlische president Shimon Peres riep aan het begin van de week de Palestijnse militanten op om ook Joodse moeders met hun babies rust te gunnen en te stoppen met het afvuren van projectielen. Peres deed zijn indringende oproep tijdens een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNN.