Verschillende Israëli’s omgekomen bij bombardementen vanuit Gaza [+video]

Het Iron dome raketschild heeft reeds tientallen inkomende raketten onderschept
Het Iron dome raketschild heeft reeds tientallen inkomende raketten onderschept (foto: flash90)


Minstens drie Israëli’s zijn deze ochtend drie burgers om het leven gekomen toen hun huis geraakt werd door een raket vanuit Gaza. Een babytje van 8 maanden raakte gewond.

Hierbij de laatste ontwikkelingen:
– Israël bereidt een grondinvasie voor in Gaza
– De Verenigde Staten steunen volledig de Israëlische regering in haar acties om de eigen bevolking te beschermen en veroordelen de raketaanvallen op Israël
– Politiek geniet premier Netanyahu de steun van zowel meerderheid als oppositie (Kadima) om hard terug te slaan
– Egypte trekt haar ambassadeur terug uit Israël, uit protest tegen de Israëlische tegenaanvallen

De Israëlische president Peres bezocht kinderen die hun dag doorbrengen in bunkers

Steun Israël massaal, kom zondag naar het concert met de Tzahal-band in Antwerpen klik hier voor meer info.

Voorlopig bilan

Drie personen, twee vrouwen en een man, allemaal dertigers werden gedood en een baby van acht maanden werd zwaar gewond toen deze morgen een raket die vanuit Gaza werd gelanceerd insloeg in een appartementsgebouw van vier verdiepingen in Kiryat Malachi. Zes personen zijn in shock.

De hulpdiensten zijn momenteel nog aan het werk in het totaal vernielde appartement. Vijf raketten die eveneens richting Kiryat Malachi werden afgevuurd zijn door het Iron Dome-afweersysteem onderschept.

Advertentie

Eerder deze morgen werden twee raketsalvo’s afgevuurd op de buurstad van Ashdod. Ook daar kon het Iron Dome-afweersysteem minstens de helft van de raketten vernietigen. Toch is een raket kunnen inslaan nabij een huis in Ashdod waarbij drie personen lichgewond raakten.

Een andere raket sloeg in bij een kippenkwekerij in de buurt van Eshkol. Hierbij vielen geen gewonden. Ook in Beersheba en in Kiryat Gat sloegen raketten in en de havenstad Ashkelon werd eveneens onder vuur genomen. Drie raketten vielen op Dimona.

De overheid heeft de bewoners van de aangevallen gebieden bevolen om tot nader order in de schuilplaatsen te blijven. Ondertussen liet het IDF weten dat zeven terroristen in de nacht van woensdag op donderdag gedood werden bij luchtaanvallen door de Israëlische luchtmacht. De laatste uren heeft Israël precisiebombardementen uitgevoerd op meer dan honderd terroristische doelwitten. De luchtmacht heeft pamfletten boven Gaza uitgestrooid waarin de bewoners wordt aangeraden zich ver van terroristische verblijfplaatsen en wapenopslagplaatsen te houden. In het pamflet wordt benadrukt dat burgers niet het doelwit zijn.

De zeemacht heeft de luchtaanvallen ondersteund met artillerievuur.