Een ‘groenere’ en ‘betere’ wereld begint in… Israël

Het verdwijnen van het regenwoud op onze planeet is een feit. De dramatische gevolgen ervan, de opwarming van de aarde, luchtvervuiling, smogalarm zijn ondertussen al merkbaar, ook bij ons.

En toch kan het ook anders. Woestijnen kunnen terug bebost worden! Dit gebeurt in… Israël.

Israël is dan ook het enige land waar de beboste oppervlakte in de afgelopen honderd jaar is toegenomen. Dit komt natuurlijk niet vanzelf. Aan de basis daarvan ligt de organisatie KKL (=Keren Kayemet leIsrael). De KKL is een zionistische milieuorganisatie, die ontstaan is lang voor Israël gecreëerd werd. De beweging staat voor natuurbehoud en is in het buitenland vooral bekend om de vele boomplantingsacties.

Spijtig genoeg komt dit heugelijke nieuws niet ter sprake in onze media. Spoort het niet met het algemeen verspreide beeld over dat land? Selectieve perceptie heet zo iets. Bekijk het filmpje en oordeel zelf.