Canada blijft Gaza-operatie steunen, houdt Hamas verantwoordelijk voor burgerdoden

John_A_Announcement_7
John Baird, de minister van Buitenlandse Zaken

Canada herhaalde zopas dat ze de Israëlische militaire operatie ‘Operation Protective Edge’ tegen Hamas blijft steunen. Het land legt de verantwoordelijkheid voor de burgerdoden ook volledig bij de terreurorganisatie.

“Canada veroordeelt met klem de schandelijke beslissing van Hamas om zijn lafhartig en blind geweld dat vandaag al aan 13 soldaten het leven kostte, voort te zetten. Een zoveelste schending van een staakt-het-vuren door Hamas in Shejaiya bevestigt dat het niet geïnteresseerd is in vrede”, zei minister van Buitenlandse Zaken John Baird.

“Het aanhoudende geweld van Hamas, gecombineerd met zijn lafhartige taktiek die burgers in gevaar brengt heeft geleid tot de dood van nog eens ongeveer 87 Palestijnen. Onschuldige burgers die in Gaza wonen verdienen een veel beter lot dan de roekeloze acties van deze terroristische organisatie.”

“Verder blijft Ottawa geloven dat in de regio van het Midden-Oosten, Egypte het best geplaatst is om een staakt-het-vuren te bemiddelen tussen Israël en Hamas”, zei Baird.