Turkish Airlines één van de belangrijkste spelers op Ben Gurion Airport

De Turkse luchtvaartmaatschappij, Turkish Airlines, is met bijna 60 wekelijkse vluchten naar de Israëlische nationale luchthaven in Ben Gurion één van de grootste buitenlandse spelers in Israël.

Op verschillende dagen zijn er tot soms 9 vluchten per dag tussen Turkije en Tel Aviv. Turkish Airlines is vooral in trek vanwege zijn concurrentieel aanbod maar ook vanwege het uitgebreid netwerk van de maatschappij die zichzelf omschrijft als “the airline with the most destinations in the world”. Turkish vliegt naar 300 steden in meer dan 120 landen.

Zakelijk reizen

De bekroonde Business Lounge van Turkish Airlines

Voor de zakelijke reiziger is er een uitstekend Business Class aanbod en één van de mooiste business ter wereld. Aangepaste maaltijden zijn ook beschikbaar zoals halal, vegetarisch maar ook koosjer voor de grote groep Joodse passagiers die gebruik maakt van Turkish Airlines. De maatschappij kreeg al verschillende malen de award van “Best European Airline”.

Advertentie

De totale vloot bedraagt meer dan 300 toestellen en stijgt de komende jaren naar 500. Recentelijk werden 40 nieuwe Boeings 787 en evenveel Airbus A350 toestellen besteld.

Turkish maakt deel uit van de Star Alliance zodat Air Miles kunnen worden verzameld en uitgewisseld met Brussels Airlines, Lufthansa, United en nog 24 andere luchtvaartmaatschappijen.