VLM vliegt nu ook van Antwerpen naar München en Maribor

Luchthavencommandant Wim Verbist omringd door medewerkers van VLM Airlines en de Fokker 50

Speciaal lanceringstarief gedurende 48 uur.

Gisteren vertrok vanop de luchthaven van Antwerpen een Fokker 50 van VLM Airlines met bestemming München. Daarna zette het toestel koers naar de Sloveense stad Maribor. Op de nieuwe routes wordt aanvankelijk van maandag tot en met vrijdag eenmaal per dag heen en weer gevlogen.

Bij de aanvang van het officiële zomerseizoen past VLM Airlines de vluchturen aan: vanaf 26 maart zal de luchtvaartmaatschappij op de route Antwerpen-München op weekdagen zelfs twee rotaties per dag aanbieden. Dankzij deze uitstekende dagrandverbinding kunnen zakenreizigers en toeristen het maximum uit hun verblijf halen.

De Scheldestad wordt nu via München voor het eerst officieel verbonden met Maribor, de tweede operationele basis van VLM Airlines. Het Oktoberfest mag dan wel het bekendste evenement zijn in de elegante Beierse hoofdstad, München heeft echter veel meer te bieden dan bier. Het is een stad van traditie met een modern tintje en een heel groot cultureel aanbod, waar boetiekjes, een lekkere keuken en edgy subculturen mooi naast elkaar gedijen in de schaduw van de Frauenkirche.

Onder leiding van Saša Pelko, viceburgemeester van Maribor, reisde een Sloveense delegatie met VLM Airlines naar Antwerpen, waar vanavond nog een ontmoeting met Antwerps schepen Koen Kennis, bevoegd voor o.a. financiën, mobiliteit, toerisme en middenstand, op het programma staat. Net voor het vertrek verklaarde viceburgemeester Pelko: “Maribor is de tweede grootste stad van Slovenië en is vermaard als de stad met veruit de oudste wijnstok ter wereld. In 2012 en 2013 was Maribor respectievelijk Culturele Hoofdstad van Europa en Europese jeugdhoofdstad. Dit jaar is onze stad Europese Sportstad en Europese Hoofdstad van de Sociale Economie. Maribors gunstige geografische ligging in de buurt van vier vervoerscorridors heeft een positieve invloed op de economische ontwikkeling van onze regio. ”

Advertentie

Doris Urbančič Windisch, hoofd van de toeristische dienst van Maribor-Pohorje, voegde eraan toe: “Maribor één van de toeristische hotspots in Europa. Het is een echt juweeltje dat nog niet overspoeld wordt door grote groepen toeristen. De vlakbij gelegen skigebieden trekken jaarlijks heel wat wintersporters aan. De streek rond Maribor is trouwens één van de snelst ontwikkelende sportbestemmingen in Europa. Heel wat nationale teams houden er trainingskampen. Dankzij VLM Airlines wordt de hoofdstad van Sloveense Stiermarken nu verbonden met markten die traditioneel van groot belang zijn voor het Sloveense toerisme en de economie. Belgische, Nederlandse en Duitse reizigers en touroperators zullen versteld staan van de unieke, degelijke en heel interessant geprijsde toeristische producten en diensten, die onze streek te bieden heeft.”

Superlage tarieven gedurende 48 uur
Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 59 EUR enkele reis via www.flyvlm.com maar ter gelegenheid van de feestelijke opening van de twee nieuwe routes kondigde VLM Airlines aan dat het op 12 en 13 februari speciale lanceringstarieven aanbiedt voor slechts 19 EUR per enkele reis op de routes van Antwerpen en Maribor naar München en voor slechts 39 EUR op de vluchten van München naar Antwerpen en Maribor voor vluchten tussen 26 februari tot eind juni. Alle vermelde prijzen zijn inclusief luchthaventaksen.

Over VLM Airlines
VLM Airlines voert op dit ogenblik lijnvluchten uit op de routes Antwerpen-London City Airport, Antwerpen-Maribor, Antwerpen-München, München-Maribor en Antwerpen-Zurich. Daarnaast worden de VLM-toestellen ook ingezet voor charter-, ACMI- en private vluchten vanuit Antwerpen, Brussel en andere Europese luchthavens.

Bij VLM Airlines zijn op dit ogenblik meer dan 100 mensen aan de slag. De vloot telt twee Airbus A320-200’s en zes Fokker 50’s. Alle toestellen zijn geregistreerd in België. De A320’s bieden plaats aan 180 passagiers en de Fokker 50’s kunnen elk 50 passagiers vervoeren.

Het Belgische SHS Antwerp Aviation N.V. is een dochteronderneming van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation B.V. De Sloveense luchtvaartmaatschappij VLM Airlines d.d. is een dochterbedrijf van SHS Antwerp Aviation. SHS Antwerp Aviation en VLM Airlines d.d. ontwikkelen samen luchtvaartactiviteiten onder de gemeenschappelijke merknaam ‘VLM Airlines’.
www.flyvlm.com

 

Uurroosters tijdens het winterseizoen

Advertentie

Antwerpen – Maribor tot en met 23 maart

 Route  Vertrek  Aankomst Vluchtdagen *
 Antwerpen – Maribor** 10:10 14:20 12345–
 Maribor – Antwerpen ** 14:50 19:10 12345–

 

Antwerpen – München tot en met 23 maart

 Route  Vertrek  Aankomst Vluchtdagen *
 Antwerpen – München 10:10 12:15 12345–
 München – Antwerpen 17:00 19:10 12345–

 

München – Maribor tot en met 23 maart

 Route  Vertrek  Aankomst Vluchtdagen *
 Maribor – München 14:50 16:30 12345–
 München – Maribor 12:45 14:20 12345–

 

Uurroosters tijdens het zomerseizoen

Antwerpen – München van 26 maart tot en met 26 oktober

 Route  Vertrek  Aankomst Vluchtdagen *
 Antwerpen – München 06:45 08:45 12345–
 Antwerpen – München 17:30 19:10 12345–
 München – Antwerpen 13:25 15:35 12345–
 München – Antwerpen 19:40 21:50 12345–

 

München – Maribor van 26 maart tot en met 26 oktober

 Route  Vertrek  Aankomst Vluchtdagen *
 Maribor – München 11:15 12:55 12345–
 München – Maribor 09:10 10:45 12345–

 

Antwerpen – Maribor van 26 maart tot en met 26 oktober 

 Route  Vertrek  Aankomst Vluchtdagen *
 Antwerpen – Maribor** 06:45 10:45 12345–
 Maribor – Antwerpen ** 11:15 15:35 12345–

* 1 = maandag, 2 = dinsdag, 3 = woensdag, 4 = donderdag, 5 = vrijdag, 6 = zaterdag, 7 = zondag.

** met een korte tussenstop in München