18 maanden cel voor vandaal die Joods Antwerpen terroriseerde

Dit uitstel werd gekoppeld aan strenge voorwaarden, zoals onder andere het niet meer plegen van strafbare feiten, het hebben van een vast adres en een intensieve psychologische begeleiding.

De beklaagde moest zich voor de rechtbank verantwoorden voor belaging, aanzetting tot haat en geweld tegenover een gemeenschap en vernielingen van openbare monumenten en private gebouwen.

Ondanks het feit dat de advocaat van de beklaagde de vrijspraak had gevraagd voor het aspect “aanzetting tot haat en geweld tegenover een gemeenschap”, heeft de rechtbank de advocaat van het Forum en meerdere andere burgerlijke partijen gevolgd en deze vraag tot vrijspraak niet toegekend.

Meester David Braun, de advocaat van het Forum, is vanzelfsprekend tevreden met deze uitspraak. “Het vonnis werd niet volledig voorgelezen maar ik kan het morgen inkijken”, zei Braun op onze vraag met welke bewoordingen de rechter de acties tegenover de Joodse gemeenschap veroordeelde.