Joods-orthodoxe studente sleept Grote Award KdG Hogeschool in de wacht

Rezi Friedman werd dit jaar onderscheiden met de Grote Award van de Karel De Grote Hogeschool. De school reikte in totaal 5 awards uit aan laatstejaarsstudenten die zich op een bijzondere manier in de kijker wisten te stellen. Er werd bij elke van de vijf proclamatieshows één winnaar bekend gemaakt. Friedman behaalde een professionele bachelor in de richting ‘Pedagogie van het Jonge Kind’ en zat ook in de studentenraad voor haar opleiding.

Op de website van KdG lezen we: “Nu en dan valt iemand op door een verrassend initiatief, een geslaagd experiment of gewoon een mooi gebaar. Niet in woorden dus, maar in daden. Soms grootse daden in kleine zaken. Soms kleine daden met een groot gevolg… 5 helden, die vanuit hun drive of goesting, hun inzicht of hun inzet, voor anderen het verschil gemaakt hebben. Stuk voor stuk kanjers M/V/X die bewezen hebben dat studeren zoveel meer is dan blokken en punten scoren.”

Op de nominatiepagina voor de Joods-orthodoxe studente Rezi Friedman schreef een vriendin:

Zij was heel geëngageerd naar studenten, lectoren en de opleiding toe. Via haar inzichten zijn er al veel dingen veranderd binnen onze opleiding, zij is een echte inspiratiebron. Haar geloof is tijdens haar studie ook altijd haar rode draad geweest, maar toch wist ze haar eigen principes aan de kant te zetten om zo mee bij te dragen aan het leuk leef/leerklimaat binnen onze opleiding. Ze was telkens open, sociaal, zorgzaam en behulpzaam naar haar medestudenten. Voor mij is ze een inspiratie rond geloof en diversiteit laten samensmelten in teamwork.

De award werd uitgereikt op zaterdag (sabbat) 30 juni maar dat vormde voor de studente geen belemmering om op de show aanwezig te zijn
Advertentie

Reeds in 2016 haalde ze het nieuws door haar vrijwilligerswerk in een opvangcentrum met kleine kinderen.

Rezi Friedman is de dochter van de controversiële Moshe Aryeh Friedman. Het is een ware krachttoer dat ze, ondanks het moeilijk klimaat waarin ze opgroeide toch zo kon schitteren. Haar familie woonde de voorbije jaren in de VS, Oostenrijk en een tijdje zelf in Iran vooraleer ze in Antwerpen neerstreken.

 

 

 

 

 

Advertentie